Gebelik haftası hesaplama, son görülen adet tarihinin ilk günü baz alınarak gerçekleştirilmektedir. Bu dönemde bireyler oldukça meraklı ve heyecanlı olurlar. Anne adayları; kaç haftalık hamileyim, bebeğim kaç aylık, kaç aylık gebeyim gibi soruların cevaplarını merak ederler.
Gebelik tahmini için gebelik haftası hesaplama aracından son adet tarihinizin ilk gününü yıl, ay ve gün şeklinde seçerek gebelik hesaplama cetveline gerek duymadan hızlıca öğrenebilirsiniz. Gebelik takibi için hesaplama aracı 2022 yılına göre güncellenmiştir. Şimdi merak ettiğiniz sorunun cevabını almak için hemen gebelik haftası hesaplama aracından öğrenin.
GEBELİK HESAPLAMA ARACI
Gebelik hesaplaması için SAT (son adet tarihinizin) ilk gününü seçiniz.:
GEBELİK HESAPLAMA SONUCUNUZ
Muhtemel gebe kalma tarihiniz :
Bugün Fetal Yaş :
Bebeğinizin İlk Kalp Atışının Ultrasonda Duyulması:
(7 hafta ila 8hafta)
:
(12 hafta ila 13hafta)
4'lü test için en iyi tarih aralığı:
(16 hafta ila 18hafta)
Organ Tarama Ultrasonu (2. düzey ultrason) Tarihi:
(20 hafta ila 24hafta)
Şeker Yükleme Testi Tarihi:
(24 hafta ila 28hafta)
Risk faktörleri olan hastalarda rahim ağzı uzunluğu değerlendirmek için en iyi zaman:
Tahmini Gebelik Bitiş Tarihi:
Bugün, bebeğiniz 378 Günlük
Gebelik ve Hamilelik Süreci ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Hamilelik hesaplama nasıl yapılır? Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, gebelik hesaplaması için bilinenin aksine döllenme tarihine göre hareket etmezler. Hamilelik hesaplaması yapılırken son görülen adet tarihinin ilk günü baz alınmaktadır. Çünkü gebelik hesaplaması, son cinsel birlikteliğin yaşandığı tarihe göre yapılırsa gebelik süresi ile ilgili yanlış bilgi elde edilebilmektedir.
Hamilelikler genellikle 40 hafta kadar sürmektedir. Bu sebepten dolayı son doğum tarihinizi öğrenmenin en efektif yolu, son görülen adet tarihinin ilk günü itibarıyla 40 hafta veya buna tekabül olarak 280 gün saymaktır.
Unutulmamalıdır ki doğum yapmanız gereken tarihten bir-iki hafta önce veya sonra doğum yapmanız normal karşılanmaktadır.
Gebe Kalma Tarihi
Doğum yapılacak tarihin hesaplanması, adet döngüsü düzenli olan kadınlar için son görülen adet tarihinin ilk günü baz alınarak yapılmakta ve hesaplamada başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki bu yöntem tüm kadınlar için aynı sonucu vermemektedir.
Adet döngüsü düzenli olmayan kadınlar, doğum tarihini hesaplamak için son görülen adet tarihinin ilk gününü baz aldığında başarılı sonuçlar elde edemeyebilir. Bu yöntem yerine uygulanacak başka bir yöntem daha mevcuttur.
Adet döngüsü düzensiz olan kadınlar, doğum tarihini hesaplamak için gebe kalma tarihini kullanabilirler. Gebelik bitiş tarihini tahmini olarak öğrenmek için hamile kalınan tarihin üzerine 266 gün eklemek de doğru bir yöntem olacaktır.
Hamilelik Kaç Hafta Sürer?
Hamilelik kaç hafta sürer? Hamilelik, zamanında doğacak bir bebek için 40 hafta sürmektedir. 40 hafta olan hamilelik haftası, 280 güne ve 9 ay 10 güne tekabül etmektedir. Doğum planlanan tarihten birkaç hafta önce ya da sonra da gerçekleşebilmektedir.
Doğum Yapma Tarihimi Seçebilir miyim?
Kişiler, birçok farklı sebepten dolay doğum yapma tarihini belirlemek istemektedir. Kadınlar, yaz veya kış aylarında hamile kalmak istemeyebilir ya da bunun daha farklı sebepleri de olabilir.
Hamile kalmak istediğiniz zamanı belirlemek için adet tarihinizi baz alarak hamile kalmak için en uygun tarihi öğrenmeniz gerekmektedir. Ancak bu kesin bir yöntem değildir ve bunun için kesin sonuç veren bir yöntem de bulunmamaktadır.
Her ne kadar istediği ve dilediği zaman hamile kalabilen kadınlardan biri olsanız dahi hamile kalma veya doğum yapma tarihinizin dilediğiniz gibi olamayabileceğini unutmamakta fayda vardır.
Ultrason Taraması
Bazı durumlarda erken ultrason taraması, doktor tarafından gerçekleştirilebilmektedir.
Erken ultrason taramasının gerçekleştiği bu durumlar aşağıdaki gibidir:
- Adet döngüsünün düzensiz olması
- Anne adayının 35 yaş ve üzerinde olması
- Riskli gebelik öyküsünün söz konusu olması
- Gebelik bitiş tarihinin, yapılan muayeneye veya son görülen adet tarihinin ilk gününe göre belirlenememesi
Anne adayının kasık kemiğinden itibaren rahminin üst kısmına kadar olan ve fundal yükseklik olarak tabir edilen yer, doğum öncesinde yapılan her muayenede doktor tarafından kontrol edilmektedir. Bu sayede de gebelik bitiş tarihinin doğrulanması mümkün olmaktadır.
Doktor gebeliği nasıl hesaplar?
Gebelik hesaplama, hamile kalındıktan önceki adet döneminin ilk günü baz alınarak hesaplanır. Doktor aynı zamanda hamileliğin ilk zamanlarında ultrason görüntülemesi ile haftayı hesaplayabilir.
Kaç haftalık hamileyim nasıl hesaplanır?
Hamilelik haftasına, bulunduğunuz günden son adet dönemi tarihini çıkartıp sonucu 7’ye böldüğünüzde ulaşabilirsiniz.
Hamilelik hangi günden itibaren hesaplanır?
Son görülen adet döneminin ilk gününden itibaren hamilelik haftası hesaplamaya başlanabilir.
Anne karnında kese ne zaman görülür?
Gebelik kesesi hamileliğin 4,5 – 5. haftaları arasında ultrason ile görülebilir. 6.haftada kesinlikle görülür olması gerekmektedir.
Gebelik neden son adet tarihinin ilk gününe göre hesaplanır?
Gebelik haftası hesaplama, en son görülen adet tarihinin ilk gününden hesaplandığı zaman daha kolay ve net sonuçlara ulaşılabilir.