Tüp Bebek ROSI tekniğinin başlangıcında tek başına yumurtayı dölleme yeteneğine sahip olmayan round spermatidleri özel laboratuvar yöntemleriyle aktive edilir. Aktive edilmiş spermler yumurta ile birleştirilerek embriyo oluşturulur. ROSI tekniğinde kimyasal yöntemler veya elektrik akımı kullanılarak sperm aktivasyonu sağlanır. Yumurtayla birleşme işlemlerinde bu aktivasyon gerçekleştirilerek yumurta döllenir.
Sperm üretimi, karmaşık ve uzun bir süreçtir. Sperm kök hücreleri olan spermatogonyumlar, 46 kromozomla başlar ve spermatositler, mayoz bölünme sonucunda spermatidleri oluşturur. Round spermatidler, ilk formda kuyruk yapısına sahip olmayan yuvarlak hücrelerdir. Bu hücreler, sperm ile aynı sayıda kromozoma sahip olmalarıyla dikkat çeker. Daha sonra, elonge spermatidler adını aldıkları kuyruk çıkarmaya başlarlar ve olgun sperm hücresine dönüşürler. Herhangi bir müdahale olmadan round spermatid ve elonge spermatidler yumurtayı dölleyemezler.
ROSI tekniği, spermatid bulunan fakat menide olgun spermi bulunmayan baba adaylarına uygulanan bir yöntemdir. ROSI tedavisi öncesinde baba adayının hormon değerleri, testis ultrasonu ve genetik testleri değerlendirilir. Tedaviye başlanmadan önce, bazı durumlarda hormon veya ilaç tedavisi uygulanabilir.
Sperm Üretimi
ROSI tedavisi için eşler öncelikle üroloji ve kadın doğum muayenesinden geçerler. Eğer tedaviye engel bir durum bulunmazsa ROSI tekniği ile tedaviye başlanır. Standart tüp bebek tedavisi gibi ROSI tekniğinde de adetin ikinci gününde kadının yumurta uyarıcı ilaçlarını almasıyla tedaviye başlanır. Yumurta toplama gününde, erkeğe Mikro TESE yapılır. Sonrasında toplanan sperm hücreleri laboratuvarda incelenir. Deneyimli embriyologlar tarafından yapılan inceleme sonucunda, olgun spermler belirlenirse bu spermler kullanılır. Olgun sperm yoksa round ve elonge spermatidler toplanır. Toplanan spermatidlerin bir kısmı dondurulabilir. Kadından alınan oositler piezoelektrik yöntemiyle uyarılır. Mikroenjeksiyon yöntemiyle yuvarlak spermatidler yumurtanın içine yerleştirilir ve 24 saat beklenerek döllenme işlemi gerçekleştirilir. Embriyo gelişimi 3-5 gün boyunca takip edilir ve en kaliteli embriyo, anne adayının döl yatağına transfer edilir.
ROSI Tekniği
İstanbul'daki Anlaşmalı Tüp Bebek Merkezimiz, en son teknoloji ve uzmanlıkla donatılmış bir ortamda, her çiftin bireysel ihtiyaçlarına uygun tedaviler sunarak bu gelişmelere liderlik etmektedir. Detaylı bilgi ve ön görüşme için Çiğdem Yayla Abide Muayenehanesi’nde bizler ile iletişime geçebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Son yıllarda, tüp bebek tedavisinde daha yüksek başarı şansı elde etmek için yeni ve …
Devamını OkuPiezo elektrik uyarım tekniği, üreme teknolojilerinde son derece önemli bir adımdır v…
Devamını OkuTüp bebek tedavisi, doğurganlık sorunu yaşayan çiftler için yeni bir umut kaynağıdır.…
Devamını Oku