Kadınların üreme sağlığı açısından kritik öneme sahip olan yumurtalık rezervi, özellikle doğurganlık planları yapan veya bu konuda sorun yaşayanlar için dikkate alınması gereken bir konudur. Bu durum, kadının gelecekteki gebelik potansiyelini etkileyen birçok faktörü içinde barındırır.
Devamını OkuRahim koruyucu miyom ameliyatı, miyom sorunu yaşayan kadınların tedavi sürecinde tercih edilen önemli bir cerrahi yaklaşımdır. Bu yöntem, hastaların hem sağlıklarını hem de yaşam kalitelerini koruyarak tedavi sürecini tamamlamalarına olanak tanır.
Devamını OkuTüp bebek (IVF) gibi özel sistemler ve teknolojiler kullanılarak bebek cinsiyet belirleme mümkündür. Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) adı verilen prosedür, embriyoların genetik analizi yoluyla cinsiyetin belirlenmesine olanak tanır.
Devamını OkuAnne ve bebek sağlığı için, hamilelikteki sağlıklı beslenme alışkanlığına emzirirken de devam edilmesi gerekmektedir Emziren anne diyet yapmamalı, iki katı da yememelidir. Sağlıklı beslenmeli, bol sıvı tüketmelidir.
Devamını OkuRahmin içinden tanı veya tedavi amacıyla parça alınması işlemine endometrial biyopsi (rahim duvarından biyopsi) işlemi diyoruz. Sonrasında alınan rahim biyopsi örnekleri mikroskop altında incelenip, bu örneklerde anormal hücre veya kanser varlığı araştırılmaktadır. Genellikle düzensiz ve anormal olan adet kanamalarının sebebini anlamak için neden biyopsi aldığımıza değinmeden önce 'endometrium nedir' buna değinelim.
Devamını OkuKanser tanısı alan hasta sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Kanser tedavisinde verilen kemoterapi ve radyoterapiler ise üreme organları (testis ve yumurtalıklar) için toksiktir. Üreme organlarındaki bu hasar verilen tedavinin çeşidine, dozuna ve uygulandığı yaşa göre değişmektedir.
Devamını Okuİngilizce eğitim veren Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesini 1998 yılında kazanarak; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olma yolunda ilk adımlarını atan Doç. Dr. Çiğdem Yayla Abide, 2005 yılında Tıp Eğitimini başarı ile tamamlamıştır. Tıp Fakültesinde göstermiş olduğu üstün başarının ardından, TUS sınavında yüksek derece ile ilk tercihi olarak kazandığı Zeynep Kâmil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, göreve başlamıştır. Devlet hizmet yükümlüğünü yerine getirmek için Nallıhan Hastanesinde 2011- 2014 yılları arasında çalıştıktan sonra, Zeynep Kamil Hastanesine geri dönmüştür. 2018 yılında Doçentlik ünvanını almış ve Zeynep Kamil Hastanesi’ nde eğitim kadrosunda görev almıştır. 2021 yılında Zeynep Kamil Hastanesinden ayrılmış ve 2022 yılı itibarı ile İstanbul Ataşehir kadın doğum kliniğinde bilgi ve tecrübesini hastaları ile paylaşmaya başlamıştır.